Schildervakantie in Frankrijk

Schilder vakantie in Frankrijk, een week voor jezelf!

Breaking news …  nu voor de allerallerlaatste keer in Ayen, chez Gerard!

Van zondag 21 – 28 juli 2019

Op zoek naar de diepere lagen in het landschap !

Schilder vakantie in Frankrijk, de ultieme manier van een week voor jezelf, creatief, relaxen en je culinair heerlijk laten verwennen! Tevens leer je de streek kennen doordat we steeds op andere locaties gaan schilderen.

Heerlijk buiten schilderen, je vrij voelen, niet gebonden aan een eindresultaat. Je laten inspireren door de karakteristieke Franse campagne. Luister naar je intuïtie!  Het verkennen van de verborgen lagen van het landschap, meer figuratief of door het verkennen van het abstracte.
Een andere kijk op het landschap in acryl.

Het programma
We werken zo veel mogelijk buiten in de natuur op een aantal verschillende schilder locaties. We laten ons inspireren door de vormen, de kleuren en de energie om ons heen. Niets hoeft, los laten, soms je helemaal verliezen in volle abstractie, een orgie van kleuren of een minimalistische sfeer impressie.
De workshops en activiteiten vinden plaats van maandag t/m zaterdag s’ochtends en s’middags. Twee middagen zijn vrij voor privé-uitstapjes of om lekker te ontspannen bij het zwembad!

Op zaterdag maken we een gezamenlijk werkstuk en een expo van de kunstwerken en experimenten.

Sfeer impressie

Voor een sfeer impressie bekijk hier een korte foto reportage

Techniek
Als basis gebruiken we acryl verf. Acryl verf heeft als voordeel dat je het op vele verschillende manieren kan gebruiken en dat het gemakkelijk te combineren is met andere materialen.
Maar natuurlijk kun je ook je eigen materialen mee brengen als je de voorkeur geeft om te werken met olieverf of aquarel.

Schilderen en je laten meevoeren door dit gevoel, in het hier en nu, volg je gevoel bij de keuze van kleuren, vorm of beweging. Je kunt figuratief of meer abstract werken, afgestemd op je energie en inspiratie. Laat je verrassen en volg je eigen unieke weg in je creatie. Ervaring is niet nodig, ieder krijgt begeleiding op zijn eigen niveau.

Samen het Franse landschap ontdekken
In een van de mooiste regio’s van Frankrijk gaan wij een heerlijke vakantieweek doorbrengen in het creatieve centrum La Boissière. Dit is gelegen in het karakteristieke dorpje Ayen op de grens van Corrèze en Dordogne. Dit centrum beschikt over een gezellig hotel met zwembad en een typisch Franse keuken om jezelf na de cursus heerlijk te laten verwennen.
De omgeving is rijk aan toeristische bezienswaardigheden zoals tal van grotten, Rocamadour, Collonges-la-Rouge, Chateau de Hautefort, Les jardins de Colette, Saint Robert etc en tal van wandel en fiets routes

Creatieve vakantie in Frankrijk