Schildervakantie in Frankrijk

Schilder vakantie in Frankrijk, een week voor jezelf!

Week 1: van  9 juli tot 16 juli 2017 (met vertrek garantie)
Week 2: van 16 juli tot 23 juli 2017 (met vertrek garantie)

Aankomst zondag 17.00, vertrek volgende zondag na ontbijt

Schildervakantie in Frankrijk
Schilder vakantie in Frankrijk, de ultieme manier van een week voor jezelf, creatief, relaxen en je culinair heerlijk laten verwennen!
Heerlijk buiten schilderen, je vrij voelen, niet gebonden aan een eindresultaat. Je laten inspireren door de karakteristieke Franse campagne. Luister naar je intuïtie, voel de energie van het landschap, heb oog voor kleine details of voel gewoon de warmte van de zon of de streling van de wind.

Het programma
We werken zo veel mogelijk buiten in de natuur op een aantal verschillende schilder locaties. We laten ons inspireren door de vormen, de kleuren en de energie om ons heen. Niets hoeft, los laten, soms je helemaal verliezen in volle abstractie, een orgie van kleuren of een minimalistische sfeer impressie.
De workshops en activiteiten vinden plaats van maandag t/m zaterdag s’ochtends en s’middags. Twee middagen zijn vrij voor privé-uitstapjes of om, lekker te ontspannen bij het zwembad!

Op zaterdag maken we een gezamenlijk werkstuk en een expo van de kunstwerken en experimenten.

Sfeer impressie

Voor een sfeer impressie bekijk hier een korte foto reportage

Techniek
Als basis gebruiken we acryl verf. Acryl verf heeft als voordeel dat je het op vele verschillende manieren kan gebruiken en dat het gemakkelijk te combineren is met andere materialen.
Maar natuurlijk kun je ook je eigen materialen mee brengen als je de voorkeur geeft om te werken met olieverf of aquarel.

Schilderen en je laten meevoeren door dit gevoel, in het hier en nu, volg je gevoel bij de keuze van kleuren, vorm of beweging. Je kunt figuratief of meer abstract werken, afgestemd op je energie en inspiratie. Laat je verrassen en volg je eigen unieke weg in je creatie. Ervaring is niet nodig, ieder krijgt begeleiding op zijn eigen niveau.

Samen het Franse landschap ontdekken
In een van de mooiste regio’s van Frankrijk gaan wij een heerlijke vakantieweek doorbrengen in het creatieve centrum La Boissière. Dit is gelegen in het karakteristieke dorpje Ayen op de grens van Corrèze en Dordogne. Dit centrum beschikt over een gezellig hotel met zwembad en een typisch Franse keuken om jezelf na de cursus heerlijk te laten verwennen.
De omgeving is rijk aan toeristische bezienswaardigheden zoals tal van grotten, Rocamadour, Collonges-la-Rouge, Chateau de Hautefort, Les jardins de Colette, Saint Robert etc en tal van wandel en fiets routes

Creatieve vakantie in Frankrijk