Schildervakantie bij Savita 16 – 22 juli 2023

De Wereld van Binnen en van Buiten

Een week  Abstract – Intuïtief Schilderen, een week  helemaal voor jezelf.

Met je hoofd in de wolken en je voeten op de grond.

Schilder vakantie bij Savita, de ultieme mix van een creatieve week, wandelen, relaxen en je culinair heerlijk laten verwennen met vegetarische maaltijden.

Deze week ligt het accent op het verbeelden van onze wereld. Dit betreft niet alleen de fysieke wereld om ons heen, maar vooral het landschap van ons gevoel en emoties. Naast het figuratieve zelf ligt de aandacht vooral op de diepere lagen, de intrinsieke energie die het bevat, de kleur, de geur, de muzikaliteit, in het kort wat dit bij je oproept en wat dat met je doet. We laten ons inspireren door diverse kortere ‘Schets safari’s’ in de omgeving, maar ook door song teksten, muziek, gedichten, speelsheid, inleven, zelf observatie en samen op reis gaan.

Soms nodig ik je ook uit voor korte speelse oefeningen rondom vormen, compositie of kleur e.d. om je technische repertoire wat aan te scherpen zodat je datgene wat binnen bij je leeft veel effectiever kan verbeelden. Het is geen spirituele dromerij, jijzelf bepaalt het ritme en het moment van ‘take-off’ voor de reis ‘Met je hoofd in de wolken en je voeten op de grond’.

Kleuren, lijnen, vormen, compositie en/of contrast, meer figuratief of meer abstract, uitbundig of meer ingetogen. De reis is aan jou.  Authenticiteit en vrijheid. Ontdekken en verdiepen

Mijn aanpak

Ik streef er naar om af te stemmen op ieders persoonlijke wensen, stijl en niveau. Ieder is vrij in zijn keuze en bepaalt zijn eigen tempo.

Ieder dagdeel  nodig ik je uit met een opdracht binnen een specifiek kader. De oefeningen gedurende de week zijn zo opgebouwd dat je ‘ongemerkt’ beweegt van het meer concrete naar het meer abstracte.

Maar wil je een dagdeel gewoon lekker schilderen met een eigen idee, ga je gang.

De vraag , die me vaak gesteld wordt is, ik voel dit of ik wil dat, maar hoe moet ik dat nu uitbeelden, hoe doe ik dat. Daar wil ik graag aan bijdragen. Samen bespreken we wat je precies wilt en wat de mogelijkheden zijn

De oefeningen nodigen je uit om uit je comfort zone te treden en nieuwe wegen te verkennen.

Ieder dag sluiten we af met een gezamenlijke bespreking van de gemaakte werken

Opbouw van de week

We werken zowel s ’morgens als s ’middags. Twee middagen houden we vrij om zelf in te vullen voor een fijne wandeling, een excursie of gewoon lekker niets doen. Op vrijdag avond ronden we de week af met een expositie.

Regelmatig gaan we naar buiten. De bedoeling van deze ‘Schets safari’s’ is om ideeën en beelden te verzamelen t.a.v. sfeer en inspiratie, die we dan verder in het atelier uitwerken.  In mijn programma is ruimte om een en ander met elkaar af te stemmen. Het gebruikte materiaal is acrylverf . Wil je met een ander materiaal schilderen dan ben je daar natuurlijk vrij in om dat mee te brengen.

Je kunt aan deze week deelnemen met en zonder schilder ervaring. De oefeningen kun je op ieder niveau oppakken of verdiepen.

Waar? 

Centrum Savita (Bij Winterberg – in Duitsland – 260 km vanaf Eindhoven).  Individuele  kamers met balkon en privé sanitair.

Kosten voor deze week

De kosten  omvatten het verblijf bij Savita voor een week (6 nachten) vol pension op een 1-p kamer met balkon en eigen badkamer, alle maaltijden, en mijn begeleiding workshops

Wat de benodigde materialen (penselen, papier, verf en hulp materialen) betreft heb je de keuze om:

  • Je eigen materialen mee brengen € 735.
  • Gebruik maken van de centraal aanwezige materialen. Daarvoor reken ik € 40 extra. Totaal dan € 775

Aankomst zondag 16 juli namiddag en vertrek zaterdag 22 juli na het ontbijt.

Heb je  interesse, laat het me z.s.m  even weten, dan hou ik voorlopig een plaats voor je vrij. Dit verplicht je nog tot niets. De cursus is vaak al enkele maanden van tevoren vol geboekt.

Aanmelden via:

www.abstractschilderen.nl/contact

Of misschien heb je nog vragen, bel gerust even

m: +31 6 28 99 88 16  

renebeerendonk@gmail.com

Rene Beerendonk