Schildervakantie in Savita 24 – 31 juli 2022

Een week helemaal voor jezelf !

Op zoek naar de diepere lagen in het landschap

Schilder vakantie in Savita, de ultieme mix van een creatieve week, wandelen,   relaxen en je culinair heerlijk laten verwennen met vegetarische maaltijden.

Op zoek naar jouw kleuren van het landschap. Schilderen in de vrije natuur of het atelier en je laten inspireren door het landschap buiten of contact maken met het landschap in jezelf. Een spel van lijnen, vormen en kleuren, figuratief of abstract.  Authenticiteit en vrijheid. Ontspanning en verdieping.

Mijn aanpak is er op gericht de individuele coaching en de oefeningen in een open atmosfeer zoveel mogelijk af te stemmen op ieders persoonlijke stijl en wensen. Ieder is ook vrij om te werken in zijn eigen tempo. De een heeft een voorkeur om de dagelijkse oefeningen te volgen, anderen kiezen hun eigen tempo en willen nog wat langer aan een schilderij door werken. Soms kiest men voor meer realistisch, een ander moment voel je je aangetrokken om dieper in de sfeer en de emotie van het moment je hart te volgen. Inspiratie vind je overal, in het landschap, in een detail voor je voeten, in een boek of een foto, of in een gedachte of een emotie. Ook oefenen we hoe je die inspiratie ook naar buiten kan brengen en omzetten in een schilderwerk.

De oefeningen zijn ook bedoeld om je uit te dagen nieuwe wegen te verkennen. Dat kan zijn op het gebied van compositie, vormen, lijnen, sfeer en kleuren. Zelf ben ik ook voortdurend bezig met een thema als ‘Kleur beleven’, een activiteit waabij je onderzoekt wat kleuren met je doen, te experimentern met kleuren die je niet direct zou kiezen of te onderzoeken waarom je een hekel hebt aan sommige kleuren.

Opbouw van de week

We werken een 10-tal dagdelen. Dus zowel s’morgens als s’middags. Op zaterdag ronden we de week af met een expositie. Twee middagen houden we vrij om zelf in te vullen voor een fijne wandeling, een excursie of gewoon lekker niets doen. Natuurlijk kun je ook kiezen soms iets anders te doen. Natuurlijk ben je daar helemaal vrij in.

Afhankelijk van het weer werken we zo veel mogelijk buiten. We werken deze week met acryl. Wil je met een ander materiaal schilderen dan ben je daar natuurlijk vrij in om dat mee te brengen.

Je kunt aan deze week deelnemen met en zonder schilder ervaring. De oefeningen kun je op ieder niveau oppakken.

Waar? Centrum Savita (Bij Winterberg – in Duitsland – 260 km vanaf Eindhoven) Alle kamers 1–2 persoons met privé sanitair.

Kosten voor deze week

Kosten: voor een week (7 nachten) vol pension , alle maaltijden, begeleiding workshops en inclusief oefen materialen en gebruik veldezeltje € 745.  We werken deze week op papier. Wil je op doek werken breng ze dan zelf mee.

Aankomst zondag 18 juli namiddag en vertrek zondag 25 juli na het ontbijt.

Heb je serieuze interesse, laat het me even weten, dan hou ik voorlopig een plaats voor je vrij. Want zodra de lock down maatregelen versoepeld worden ontstaat er mogelijk een run op vakanties en het aantal plaatsen is beperkt.

Je kan me ook gewoon even bellen om te overleggen.

Voor alle details en aanmelden via

www.abstractschilderen.nl/contact

m: +31 6 28 99 88 16  

renebeerendonk@gmail.com

Zomervakantie Savita