Kleur beleven – Vivre les couleurs

Workshop kleur beleven , welke kleur kiest jou!

zaterdag 27 oktober –  Rood, tussen kracht en kwetsbaarheid
zaterdag 1 december – Beige: De stille kracht

Tijd: van 10.30 tot 16.30

De workshop ‘Rood’:  Kracht of kwetsbaarheid? 

We gaan rood ontdekken in al zijn facetten. Puur staat het voor kracht, in het positieve de kracht van de liefde. Maar het kan ook omslaan in het negatieve. Verdund met wit ontstaat het kwetsbare rose. Ontdek welke tint precies jouw specifieke rood gaat ontwaken.

De workshop ‘Beige’: De stille kracht  

Als je een hoopje dode bladeren ziet liggen, loop je hier waarschijnlijk ongemerkt voorbij. Kun je je dan voorstellen dat deze grauwe hoop alle primaire kleuren bevat? Deze bladeren zou je kunnen beschouwen als een soort oermaterie die het DNA bevat van het hele kleuren spectrum.

Dit ogenschijnlijk dode materiaal gaan we weer tot een spectaculair kleuren festival transformeren door telkens een fractie van een bepaalde kleur toe te voegen. Mede daardoor is beige in het dagelijks leven niet weg te denken en daardoor ook het verbindings medium bij uitstek. Hoe kunnen we die verborgen krachten waarnemen en bevrijden?

Een leven zonder kleuren kunnen we ons niet voorstellen. Kleur heeft te maken met onze gevoelswereld.  Vergeet alles wat je weet van een kleur. Stel je open, zonder vooroordelen. Wat doet deze kleur met je? Wat zegt het over jou als je deze kleur kiest of misschien afwijst? We denken dat wijzelf kleuren kiezen, of zijn het de kleuren die ons kiezen! Probeer eens contact te maken met een kleur, die je afwijst! Misschien een heel nieuwe ervaring!

In deze workshops gaan we het hele spectrum van een kleur ervaren. S ‘morgens maken we via een aantal oefeningen contact met de specifieke kleur.

Na de lunch gaan met deze ervaringen aan de slag in een schilderwerk of een krijt tekening. In de werkbespreking gaan we uitgebreid in op de ervaringen van de dag.

Ik ben zelf in aanraking gekomen met de energieke kracht van de diverse kleuren via een opleiding bij Dick Meeldijk, die hier de laatste 25 jaar zijn levenswerk van heeft gemaakt.

Voor ieder die met lichtheid nieuwsgierig is naar het beleven van/ en het experimenteren met kleuren.

testimonia:

“Een ware eye-opener. Als kunstenaar dacht ik kleuren te kennen, maar het is een hele reis geworden vol ontdekkingen en verrassingen. Rene heeft ons er feilloos doorheen gegidst en heeft me hele andere kanten van mezelf laten zien. Het is niet ik die iets met kleur doe, maar het is de kleur die iets met mij doet.”- Andrea

“Je komt binnen in een kamer met een overweldigende kleurenpracht waarmee je jezelf op een speelse manier kunt verbinden. Rene biedt je een veilige en warme plek waar je erachter komt wat kleuren voor je betekenen. Wat zegt je kleurenkeuze over je? Waarom spreken sommige kleuren je zo aan en wijs je andere kleuren juist sterk af?

Ik ben anders over kleur gaan denken en heb veel stof tot nadenken gekregen. En ik heb een ontzettend leuke dag met leuke mensen gehad. ” – Theo

Intuïtief schilderen
Kosten
€ 75 / per dag incl. materiaal.

Incl. koffie, thee, frisdranken en alle materialen, gratis parkeren in de straat