Kleur beleven – Vivre les couleurs

Workshop kleur beleven , welke kleur kiest jou!

zaterdag 17 maart – Blauw
zaterdag 2 juni – Kleuren van de Zomer

Tijd: van 10.30 tot 16.30

Najaar 2018: Nog een keuze te maken uit Kracht versus kwetsbaarheid, Zwart/wit,Beige

zaterdag 27 oktober en 24 november

De workshop ‘Blauw’: Kies je voor het ‘lichte’ blauw dat je naar buiten brengt, of voor een ‘diep’ blauw dat je naar binnen brengt? Ervaar de vrijheid van de ruimte of de geborgenheid dichtbij.

De workshop ‘Kleuren van de Zomer’: Wat zijn jouw zomerse kleuren, is het warm of koel, zacht of intens. Wordt je geïnspireerd door het Mediterrane, de mos bedekte vlaktes in Schotland of wellicht de zand duinen in de woestijn? Ga mee op deze onvergetelijke zomerreis, jij kiest jouw eigen kleuren !

Een leven zonder kleuren kunnen we ons niet voorstellen. Kleur heeft te maken met onze gevoelswereld.  Vergeet alles wat je weet van een kleur. Stel je open, zonder vooroordelen. Wat doet deze kleur met je? Wat zegt het over jou als je deze kleur kiest of misschien afwijst? We denken dat wijzelf kleuren kiezen, of zijn het de kleuren die ons kiezen! Probeer eens contact te maken met een kleur, die je afwijst! Misschien een heel nieuwe ervaring!

In deze workshops gaan we het hele spectrum van een kleur ervaren. S ‘morgens maken we via een aantal oefeningen contact met de specifieke kleur.

Na de lunch gaan met deze ervaringen aan de slag in een schilderwerk of een krijt tekening. In de werkbespreking gaan we uitgebreid in op de ervaringen van de dag.

Ik ben zelf in aanraking gekomen met de energieke kracht van de diverse kleuren via een opleiding bij Dick Meeldijk, die hier de laatste 25 jaar zijn levenswerk van heeft gemaakt.

Voor ieder die met lichtheid nieuwsgierig is naar het beleven van/ en het experimenteren met kleuren.

testimonia:

“Een ware eye-opener. Als kunstenaar dacht ik kleuren te kennen, maar het is een hele reis geworden vol ontdekkingen en verrassingen. Rene heeft ons er feilloos doorheen gegidst en heeft me hele andere kanten van mezelf laten zien. Het is niet ik die iets met kleur doe, maar het is de kleur die iets met mij doet.”- Andrea

“Je komt binnen in een kamer met een overweldigende kleurenpracht waarmee je jezelf op een speelse manier kunt verbinden. Rene biedt je een veilige en warme plek waar je erachter komt wat kleuren voor je betekenen. Wat zegt je kleurenkeuze over je? Waarom spreken sommige kleuren je zo aan en wijs je andere kleuren juist sterk af?

Ik ben anders over kleur gaan denken en heb veel stof tot nadenken gekregen. En ik heb een ontzettend leuke dag met leuke mensen gehad. ” – Theo

Intuïtief schilderen
Kosten
€ 75 / per dag incl. materiaal.

Incl. koffie, thee, frisdranken en alle materialen, gratis parkeren in de straat