Kleur beleven – Vivre les couleurs

Workshop kleur beleven , welke kleur kiest jou!

zaterdag 23 november 2019 – Rood: Tussen kracht en kwetsbaarheid
Tijd: van 10.30 tot 16.30
Algemene Inhoud van de workshops Kleur beleven

Een leven zonder kleuren kunnen we ons niet voorstellen. Kleur heeft te maken met onze gevoelswereld.  Vergeet alles wat je weet van een kleur. Stel je open, zonder vooroordelen. Wat doet deze kleur met je? Wat zegt het over jou als je deze kleur kiest of misschien afwijst? We denken dat wijzelf kleuren kiezen, of zijn het de kleuren die ons kiezen! Probeer eens contact te maken met een kleur, die je afwijst! Misschien een heel nieuwe ervaring!

In deze workshops gaan we spelenderwijs het hele spectrum van een kleur ervaren. S’morgens maken we via een aantal luchtige oefeningen contact met een specifieke kleur.

Na de lunch gaan met deze ervaringen aan de slag in een schilderwerk of een krijt tekening. In de werkbespreking gaan we uitgebreid in op de ervaringen van de dag.

Zaterdag 16 maart: Lentekleuren- Een nieuw leven begint

De natuur ontwaakt uit zijn koude winterslaap. Het leven komt in alle kwetsbaarheid aarzelend weer naar buiten. Voorzichtig openbaren zich de eerste koele kleuren om snel daarna uit te barsten in een spetterende ouverture. Deze muziek wil je niet missen!

Zaterdag 18 mei: Okers en grijzen- Naar de oorsprong van de natuur

Uitgestrekte woestijnen, steile kliffen en majestueuze gebergtes, soms ongenaakbaar, andere momenten warm en beschermend. Deze oer elementen dragen alle kleuren van de regenboog in zich en het is juist dit geheim waardoor deze natuur alle facetten van ondersteuning, dreiging of bescherming in zich heeft. Stap voor stap gaan we deze geheimen doorgronden.

Zaterdag 26 oktober: Rood:  Kracht en kwetsbaarheid 

We gaan rood ontdekken in al zijn facetten. Puur staat het voor kracht, in het positieve de kracht van de liefde. Maar het kan ook omslaan in het negatieve. Verdund met wit ontstaat het kwetsbare rose. Ontdek welke tint precies jouw specifieke rood gaat ontwaken.

Zaterdag 30 november: Jouw kleuren in de regenboog  

Kom tot jezelf, richt je aandacht naar binnen. Hoe voel JIJ je op dit moment…. Voel gewoon, zonder in te grijpen … hoe het is voor jou als intiem wezen  NU. Laat nu je aandacht naar het leven om je heen gaan, haal de gebeurtenissen van het dagelijkse leven in al hun gekleurdheid voor de geest. Daar waar het levensspel gespeeld wordt … waar je aan mee kan doen. Ja, verbindt nu je intieme leven met de wereld om je heen.

En hoe ben ik in contact gekomen met Kleur Beleven?

Ik ben zelf in aanraking gekomen met de energieke kracht van de diverse kleuren via een opleiding bij Dick Meeldijk, die hier de laatste 25 jaar zijn levenswerk van heeft gemaakt.

Voor ieder die met lichtheid nieuwsgierig is naar het beleven van/ en het experimenteren met kleuren.

testimonia:

“Een ware eye-opener. Als kunstenaar dacht ik kleuren te kennen, maar het is een hele reis geworden vol ontdekkingen en verrassingen. Rene heeft ons er feilloos doorheen gegidst en heeft me hele andere kanten van mezelf laten zien. Het is niet ik die iets met kleur doe, maar het is de kleur die iets met mij doet.”- Andrea

“Je komt binnen in een kamer met een overweldigende kleurenpracht waarmee je jezelf op een speelse manier kunt verbinden. Rene biedt je een veilige en warme plek waar je erachter komt wat kleuren voor je betekenen. Wat zegt je kleurenkeuze over je? Waarom spreken sommige kleuren je zo aan en wijs je andere kleuren juist sterk af?

Ik ben anders over kleur gaan denken en heb veel stof tot nadenken gekregen. En ik heb een ontzettend leuke dag met leuke mensen gehad. ” – Theo

Intuïtief schilderen
Kosten
€ 75 / per dag incl. materiaal.

Incl. koffie, thee, frisdranken en alle materialen, gratis parkeren in de straat