Schildervakantie bij Savita 21 – 27 juli 2024

Het Onzichtbare Zichtbaar maken

Een week  Abstract – Intuïtief Schilderen, een week  helemaal voor jezelf.

Creativiteit en inspiratie

Een heerlijke week schilderen vanuit je gevoel, los van vooroordelen of conventies. Deze week bewegen we stap voor stap vanuit de buitenwereld naar de binnenwereld van je gevoel en emoties.

Waardoor laten we ons inspireren, wat zijn de diepere lagen hierin. Welke  energie, kleuren, vormen of dynamiek triggeren je, wat doet dat met je, hoe wil dat naar buiten komen. Als inspiratie gebruiken we teksten, muziek, gedichten, speelsheid, inleven, zelf observatie, het samen op reis gaan door diverse kortere ‘schets safari’s’ in de omgeving en alles wat toevallig op ons pad komt.

Kleuren in interactie met lijnen, vormen en licht, meer figuratief of meer abstract. De reis is aan jou.  Authenticiteit en vrijheid. Ontdekken en verdiepen in een open en veilige omgeving.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is er op gericht de individuele coaching en de oefeningen zoveel mogelijk af te stemmen op ieders persoonlijke stijl, wensen en niveau. De oefeningen nodigen je uit om uit je comfort zone te treden en nieuwe wegen te verkennen.

Je kunt aan deze week deelnemen met of zonder schilder ervaring. De oefeningen kun je op ieder niveau oppakken of verdiepen

Ieder dag sluiten we af met een gezamenlijke bespreking van de gemaakte werken

Opbouw van de week

We werken zowel s ’morgens als s ’middags. Twee middagen houden we vrij om zelf in te vullen voor een fijne wandeling, een excursie of gewoon lekker niets doen. Op vrijdag avond ronden we de week af met een expositie.

Regelmatig gaan we naar buiten. De bedoeling van deze ‘Schets safari’s’ is om ideeën en beelden te verzamelen t.a.v. sfeer en inspiratie, die we dan verder in het atelier uitwerken. Het gebruikte materiaal is acrylverf .

Waar? 

Centrum Savita (Bij Winterberg – in Duitsland – 260 km vanaf Eindhoven). Lekker dichtbij!   Individuele  kamers met balkon en privé sanitair.

Rene Beerendonk

Kosten voor deze week

De kosten voor deze hele week inclusief alle materialen (dus lekker geen gesleep!) bedragen  € 795,-

De kosten  omvatten het verblijf bij Savita voor een week (6 nachten) vol pension op een 1-p kamer met balkon en eigen badkamer, alle maaltijden, en begeleiding workshops. De kosten van alle materialen zitten in het cursusbedrag.

De materialen omvatten penselen, papier, verf en alle hulp materialen. Wil je op doeken schilderen dan kun je die zelf mee brengen.

Aankomst zondag 21 juli namiddag en vertrek zaterdag 27 juli na het ontbijt.

Aanmelden via:

www.abstractschilderen.nl/contact

Of misschien heb je nog vragen, bel gerust even

m: +31 6 28 99 88 16  

renebeerendonk@gmail.com