Kleur beleven – Vivre les couleurs

Workshop 'Kleur beleven'

  • Zaterdag – 26 maart 2022: Lentekleuren- Een nieuw leven begint

    Tijd: van 10.30 tot 16.30

    In overleg kunnen we ook andere kleuren en andere data afspreken

Kleur en wat doet het met je

Zaterdag – 26 maart 2022: Lentekleuren- Een nieuw leven begint

De natuur ontwaakt uit zijn koude winterslaap. Het leven komt in alle kwetsbaarheid aarzelend weer naar buiten. Voorzichtig openbaren zich de eerste koele kleuren, sprankelend en fris, om daarna uit te barsten in een spetterende symfonie. Deze muziek wil je niet missen! We laden ons weer met nieuwe energie!

Algemene Inhoud van de workshops ‘Kleur beleven’

Een leven zonder kleuren kunnen we ons niet voorstellen. Kleur heeft te maken met onze gevoelswereld.  Vergeet alles wat je weet van een kleur. Stel je open, zonder vooroordelen. Wat doet deze kleur met je? Wat zegt het over jou als je deze kleur kiest of misschien afwijst? We denken dat wijzelf kleuren kiezen, of zijn het de kleuren die ons kiezen! Probeer eens contact te maken met een kleur, die je afwijst! Misschien een heel nieuwe ervaring!

In deze workshops gaan we spelenderwijs het hele spectrum van een kleur ervaren. S’ morgens maken we via een aantal oefeningen contact met een specifieke kleur in zijn vele facetten.

Na de lunch gaan met deze ervaringen aan de slag in een schilderwerk of een krijt tekening. In de werkbespreking gaan we uitgebreid in op de ervaringen van de dag.

En hoe ben ik in contact gekomen met Kleur Beleven?

Ik ben zelf in aanraking gekomen met de energieke kracht van de diverse kleuren via een opleiding bij Dick Meeldijk, die hier de laatste 25 jaar zijn levenswerk van heeft gemaakt.

Voor ieder die met lichtheid nieuwsgierig is naar het beleven van/ en het experimenteren met kleuren.

testimonia:

“Een ware eye-opener. Als kunstenaar dacht ik kleuren te kennen, maar het is een hele reis geworden vol ontdekkingen en verrassingen. Rene heeft ons er feilloos doorheen gegidst en heeft me hele andere kanten van mezelf laten zien. Het is niet ik die iets met kleur doe, maar het is de kleur die iets met mij doet.”- Andrea

“Je komt binnen in een kamer met een overweldigende kleurenpracht waarmee je jezelf op een speelse manier kunt verbinden. Rene biedt je een veilige en warme plek waar je erachter komt wat kleuren voor je betekenen. Wat zegt je kleurenkeuze over je? Waarom spreken sommige kleuren je zo aan en wijs je andere kleuren juist sterk af?

Ik ben anders over kleur gaan denken en heb veel stof tot nadenken gekregen. En ik heb een ontzettend leuke dag met leuke mensen gehad. ” – Theo
Intuïtief schilderen

Kosten

€ 85  incl. alle materialen
Incl. koffie, thee en frisdranken, parkeren gratis in de straat