Kleur beleven – Vivre les couleurs

Workshop kleur meditatie , welke kleur kiest jou!

zaterdag 6 november 2021 – Rood: Tussen kracht en kwetsbaarheid

Tijd: van 10.30 tot 16.30

In overleg kunnen we ook andere kleuren en andere data afspreken

Algemene Inhoud van de workshops Kleur meditatie

Een leven zonder kleuren kunnen we ons niet voorstellen. Kleur heeft te maken met onze gevoelswereld.  Vergeet alles wat je weet van een kleur. Stel je open, zonder vooroordelen. Wat doet deze kleur met je? Wat zegt het over jou als je deze kleur kiest of misschien afwijst? We denken dat wijzelf kleuren kiezen, of zijn het de kleuren die ons kiezen! Probeer eens contact te maken met een kleur, die je afwijst! Misschien een heel nieuwe ervaring!

In deze workshops gaan we spelenderwijs het hele spectrum van een kleur ervaren. S’morgens maken we via een aantal oefeningen contact met een specifieke kleur in zijn vele facetten.

Na de lunch gaan met deze ervaringen aan de slag in een schilderwerk of een krijt tekening. In de werkbespreking gaan we uitgebreid in op de ervaringen van de dag.

Zaterdag 6 november 2021: Rood:  Tussen Kracht en kwetsbaarheid 

We gaan rood ontdekken in al zijn schakeringen. Rood is de kleur van ons bloed. Het staat aan de basis van ons leven. Puur staat het voor kracht, in het positieve, de kracht van de liefde. Maar het kan ook een negatieve kant hebben bv gevaar. Vermengd met andere kleuren wordt het koeler, rustiger, zachter of lieflijker. In deze workshop reizen we van het kwetsbare rose naar het robuuste bruin en van oranje naar paars. Ontdek welke tint precies jouw specifieke rood doet ontwaken.

Zaterdag – voorjaar 2022: Lentekleuren- Een nieuw leven begint

De natuur ontwaakt uit zijn koude winterslaap. Het leven komt in alle kwetsbaarheid aarzelend weer naar buiten. Voorzichtig openbaren zich de eerste koele kleuren, sprankelend en fris, om daarna uit te barsten in een spetterende symfonie. Deze muziek wil je niet missen! We laden ons weer met nieuwe energie!

En hoe ben ik in contact gekomen met Kleur Beleven?

Ik ben zelf in aanraking gekomen met de energieke kracht van de diverse kleuren via een opleiding bij Dick Meeldijk, die hier de laatste 25 jaar zijn levenswerk van heeft gemaakt.

Voor ieder die met lichtheid nieuwsgierig is naar het beleven van/ en het experimenteren met kleuren.

testimonia:

“Een ware eye-opener. Als kunstenaar dacht ik kleuren te kennen, maar het is een hele reis geworden vol ontdekkingen en verrassingen. Rene heeft ons er feilloos doorheen gegidst en heeft me hele andere kanten van mezelf laten zien. Het is niet ik die iets met kleur doe, maar het is de kleur die iets met mij doet.”- Andrea

“Je komt binnen in een kamer met een overweldigende kleurenpracht waarmee je jezelf op een speelse manier kunt verbinden. Rene biedt je een veilige en warme plek waar je erachter komt wat kleuren voor je betekenen. Wat zegt je kleurenkeuze over je? Waarom spreken sommige kleuren je zo aan en wijs je andere kleuren juist sterk af?

Ik ben anders over kleur gaan denken en heb veel stof tot nadenken gekregen. En ik heb een ontzettend leuke dag met leuke mensen gehad. ” – Theo

Intuïtief schilderen
Kosten
€ 75 / per dag incl. materiaal.

Incl. koffie, thee, frisdranken en alle materialen, gratis parkeren in de straat