Cursussen

Wekelijkse schildercursussen Abstract en Intuïtief schilderen

  • Heerlijk tijd voor je eigen ding met de wekelijkse schilder cursussen. Begeleiding afgestemd op je ervaring. Het atelier ligt aan de Barrierweg in Eindhoven.

Wekelijkse schildercursussen of Masterclass schilderen

Schilder cursus, de keuze tussen intuïtief, abstract of vrij schilderen?
Wat is eigenlijk abstract? Abstract heeft te maken met emotie en gevoel. Een abstract schilderij is op die manier een interpretatie van de reële wereld. Zoals je tussen wit en zwart wel ’50 tinten grijs’ kunt onderscheiden, zo heb je ook de keuze uit minstens ’50 tinten abstract’ tussen de rationele figuratieve realiteit en jouw abstracte interpretatie. Juist deze vrijheid van keuze bepaalt je plezier en kun je ervaren in deze schilder cursus

Het woord abstraheren betekent in feite ‘weg laten’. Je zoekt naar de essentie van wat je wilt weergeven, niet ter zake doende details worden weggelaten of aangepast aan jouw momentaan gevoel. Het is jouw gevoel dat telt. Een blauwe boom kan zodoende gewoon bestaan! Inspiratie vind je in je binnen- en buitenwereld. In deze schilder cursus worden tal van oefensituaties aangeboden.

Met intuïtief schilderen zoeken we de inspiratie vooral in onze binnenwereld Geïnspireerd door een bepaald thema, meditatie en dergelijke proberen we zo dicht mogelijk bij ons gevoel  te komen. De essentie hierbij is het proces. Het gaat hierbij vooral om authenticiteit en om het creëren van jouw ‘meesterwerk’!

Soms heb je de behoefte om te worden uitgedaagd een keer iets anders te proberen en je gebruikelijke patroon los te laten. Die mogelijkheid wordt geboden met Vrij schilderen. Samen bespreken we dan hoe je eventueel een nieuwe dynamiek kan geven aan jouw schilderstijl.

Ga direct naar Abstract schilderen of Intuïtief schilderen

Rene Beerendonk